Zoo byla otevřena Městským národním výborem r. 1976 jako „Zookoutek“. Postupně byla rozšiřována; r. 1982 získala status „Zooparku“ a r. 1992 „Zoologické zahrady“. Rozkládá se na ploše 7,5 ha. V zoo je chováno přes 170 druhů zvířat z celého světa, z toho cca 70 druhů patří mezi chráněné.
Paovce hřivnatá
© Luděk Pitter 04/2005
Graficke pismenko Zoologická zahrada v Hodoníně se nachází při silnici I. třídy č. 55 (na obchvatu Hodonína). Je jen škoda, že nelze přímo z této silnice odbočit k ZOO. Cesta zde je, ale je na ní zákaz vjezdu. Samotná zahrada je situována do lužního lesa na ploše 6,5 ha. V současné době v zahradě najdete okolo 150ti druhů savců, ptáků, plazů a ryb. Návštěva zahrady vás určitě nezklame, můžete zde vidět šimpanze, lemury, orangutany, gibbony, kolekci exotických ptáků, tygry, lvi, zebry, velbloudy, ale také žraloky v místním akváriu a mnoho jiných druhů. Přes všechnu lásku, kterou ošetřovatelé zvířatům věnují a je to na nich vidět, je nepochybné, že zahradě chybí ...
25.4. 2005

historie

V roce 1975 MěNV v Hodoníně založil „ZOOKOUTEK“ s několika druhy domácích zvířat. A jak je pro léta socialismu typické byl „ZOOKOUTEK“ 1. května 1976 uveden do částečného provozu a 29.září 1977 byl uveden do definitivního provozu. V roce 1982 získal „ZOOKOUTEK“ statut „ZOOPARKU“ a o deset let později, dne 26. dubna 1992 statut zoologické zahrady.