Barokní zámek byl postaven v l. 1718–1719 na místě starší tvrze, kterou dal strhnout Jindřich Antonín Henigar ze Seeberku. Ve 20. stol. se zámek stal majetkem státu a využívala jej armáda. Dnes je v soukromém vlastnictví.
Hlavní průčelí
Graficke pismenko V Příchovicích, při jižním okraji náměstíčka stojí pro veřejnost uzavřený zámek.
Zámek z 1. poloviny 18. stol. stojí na místě bývalé tvrze ze 14. stol. Jedná se o obdélníkovou, jednopatrovou budovu. Hlavní průčelí s jednoduchým balkónovým portálem, nad kterým je erb Schönbornů. Balkon podepírají sochy atlantů od Lazara Widmanna. Zahradní průčelí s navenek vystupujícím centrálním sálem v patře s pětibokým pavilónově převýšeným rizalitem. Přízemí je valeně sklenuto s koutovými lunetami.
19.4. 2005

historie

Roku 1716 koupil Příchovice Jindřich Antonín Henigar ze Seeberku. Nový majitel potřeboval důstojné sídlo, kterým v té době již zdejší stará tvrz nemohla být. Proto ji Jindřich Antonín nechal strhnout a v letech 1718-19 na jejím místě postavit nový barokní zámek. Z novostavby je znát typický rukopis plzeňského architekta Jakuba Augustona ml. Stavba typu maison de plaisance, menší stavby určené jen k občasnému pobytu, byla později jen málo