Tvrz, postavená v 15. stol., kdy nahradila starší tvrz ze 13. stol. Od 1. pol. 14. stol. se odtud píše rod z Řesanic (Žasanic), od r. 1400 Řesanští z Kadova, od r. 1534 Jan ze Strojetic. V držení jeho rodu do 17. stol., poté časté střídání majitelů. Kolem r. 1800 upravena na hospodářský objekt.
Celkový pohled na dochované budovy tvrze s nízkou budovou drůbežárny uprostřed
Graficke pismenko Ves Řesanice se nachází asi 3.5 km jihozápadně od Kasejovic v bývalém okrese Plzeň – jih a dodnes se zde ve svahu mezi návsí a kostelem dochovaly pozůstatky mladší ze zdejších tvrzí, postavené rodem Řesanských z Kadova.
Filip Matoušek, 6.4. 2005

Historie a popis
    Po Řesanicích se již od poloviny 14. století psal zdejší rytířský rod, po roce 1400 pak Řesanští z Kadova a po roce 1534 získal zdejší zboží Jan ze Strojetic. V majetku jeho dědiců zůstaly Řesanice až do 17. století; poté se majitelé rychle střídali a protože se za Janovských z Janovic posléze staly součástí většího statku, přestalo být zdejší panské sídlo využíváno a kolem roku 1800 došlo k jeho přestavbě na hospodářský objekt, který se v

Kolektiv: Encyklopedie českých tvrzí, II. díl, ARGO 2000., 6.4. 2005
    V současné době je majitelem tvrze JUDr. Petr Vacek. Vestavěný objekt drůbežárny mezi tvrzí a objektem kuchyně je odstraněný. Majitel postupně provádí rekonstrukci.
    Jaroslav Špiroch , 18.11. 2014