Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
hrad Zkamenělý zámek - Hrad u Konrádova
Hrady.cz
Zbytky středověkého skalního hrádku neznámého jména i historie; mohlo by se např. jednat o sídlo jednoho z bezdězských manů. Zachována skalní světnička, šachta vstupního objektu, draže a zřejmě mladší schodiště.
Zkamenělý zámek od západu
Graficke pismenko Zbytky skalního hrádku neznámého jména i historie nazývaného v mapách nejčastěji Zkamenělý zámek se nacházejí necelý 1 km od vesnice Konrádov ležící na silnici Mšeno – Dubá, nedaleko zámku Houska. Z hrádku je pěkný rozhled do krajiny směrem na Lobeč a Mšeno a je přístupný po zelené turistické značce.
Filip Matoušek, 5.4. 2005

Historie a popis
    Původní jméno tohoto skalního hrádku ani jakékoli písemné prameny o jeho existenci nejsou dosud k dispozici a tak máme jen orientační datování jeho osídlení díky několika nalezeným úlomkům vrcholně středověké keramiky. Z dalších nálezů je možné uvést četné zlomky přepálené mazanice, které napovídají o zničení hrádku požárem. Hypoteticky lze vzhledem k situaci v okolí a blízkosti hradu Houska soudit, že hrádek mohl být původně založen jako sídlo

Zdeněk Fišera: Skalní hrady zemí koruny české, Libri 2004., 5.4. 2005