Zámek byl vystavěn pravděpodobně v r. 1673 na místě starší tvrze pro Fr. Edmunda Putze a patrně v l. 1713–17 byl barokně přestavěn a rozšířen. V r. 1731 koupil zámek hrabě Hatzfeld a zavedl zde těžbu českých granátů. Dnes je v zámku dětský domov.
Graficke pismenko Ves Dlažkovice (někdy i Blažkovice) se v pramenech připomíná už v 11. století. V r. 1237 se po nich psal Radslav z Dlažkovic. R. 1276 se uvádí Vojek a r. 1318 Vilém. Ve 14. století byly Dlažkovice rozděleny na několik dílů. Větší část vsi s polovinou kostela patřila od r. 1365 k hradu Házmburku, druhá polovina kostela s částí vsi v téže době Janu z Mrskles a zbytek v r. 1384 blíže neurčeným držitelům Janu, Jakubu a Dobrohostu. Majitelé rozdělené vsi se často střídali. Od poloviny 15. sotletí patřila část Dlažkovic k Milešovu, později k hradu Ostrému. Po jeho opuštění byla spravována z Bílého Újezdu, ...
(Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku /III - Severní Čechny/ - Nakladatelství Svoboda 1984), 30.3. 2005

Litoměřice  (LT)
    Dlažkovice