Moje místa 0
Městské hradby byly vybudovány ve 14. a 15. stol. Byly 7 - 8 m vysoké, s ochozem, bastiony, příkopem a bránami; které se nedochovaly – první zanikla koncem 18. stol. a další v l. 1840, 1861, 1903. V 18. stol. ztratilo opevnění svůj význam a bylo postupně bořeno. Jeho fragmenty se zachovaly dodnes.
Graficke pismenko U hřbitova na východ od centra Slavkova se zachoval pás fortifikace z 14. a 15. století (svůj význam ztratila v 18. století). Městské zdi byly 7 - 8 metrů vysoké s ochozem a štěrbinovitými střílnami, v rozích zpevněny bastiony. Ze čtyř bran se nedochovala žádná. Při založení zámeckého parku byla stržena tzv. Rousínovská v severní části opevnění. Brněnská stála až do roku 1840, Bučovská na východě zanikla o 21 let později. Až do roku 1903 vydržela brána na jihu, zvaná Rybničná (Hodinová) - dochovalo se jen několik střílen. Systém opevnění byl zpevněn příkopem, součástí byly také rybníky. Kromě tohoto úseku lze zbytky opevnění vidět také u zámecké zdi.