Moje místa 0
Kostel vznikl přestavbou původní románské kaple, postavené před r. 1222. R. 1378 byla kaple rozšířena v gotickém stavebním slohu. R. 1872 byl hřbitov u kostela zrušen a byl parkově upraven. Přibližně r. 1874 byla přistavěna sakristie. V interiéru je oltář s obrazem od F. Lichta z r. 1802.
Graficke pismenko Pozdně románská kaple v Křenovicích musela býti již v roce 1222, z téhož roku je první písemná zmínka, připomínající působnost zdejšího kněze. Ta byla r. 1378 goticky přestavněna, z původního zdiva se zachovala spodní část kostela a věž. V této době při kostelu působila komenda řádu německých rytířů - patrně obdélníková stavba s nádvořím opevněná věží a příkopem. Ta však za husitských válek zanikla. V obci se v noci z 1. na 2.12.1805 před Bitvou tří císařů u Slavkova konala porada spojeneckého velení (zachycená i v románu Vojna a mír od L.N.Tolstoje). Po bitvě byli v kostele internováni jednak zajatí rusové, ale ...