Moje místa 0
Pseudorenesanční kostel byl postaven na místě původního dřevěného barokního kostela (postaven r. 1780, r. 1867 zbořen). V l. 1867-1872 byl postaven nový kostel (stavitel arch. K. Wiedemann). Oltářní obraz sv. Mikuláše z r. 1869. Původní zvony byly zrekvírovány za 1. sv. války, nové zvony z r. 1922.
© Luděk Pitter 03/2005
Graficke pismenko V těsném sousedství muzea stojí pseudorenesanční katolický kostel sv. Mikuláše ze 2. poloviny 19. století. Jedná se o jednolodní kostel s příčnou lodí a věží vysokou 48 m, která je významným orientačním bodem. Zařízení kostela je pseudorenesanční, oltářní obraz sv. Mikuláše je z roku 1869. Při prohlídce interiéru si prohlédněte obraz zachycující okolí kostela v roce 1780 .

V Aši původně stával ještě kostel Nejsvětější Trojice, který vyhořel roku 1960 a v roce 1987 byly odklizeny i poslední zbytky věže.
22.3. 2005

historie

Kostel sv. Mikuláše je postaven v místech, kde stával dřevěný kostel , který byl přestaven v roce 1780 ve slohu pozdního baroka. V roce 1867 byl zbořen a v roce 1871 – 1872 postaven dnešní kostel sv. Mikuláše. Stavitelem byl K. Wiedemann.