Zámek byl postaven roku 1760 pro grófa Zedwitzce. V 19. stol. byl zámek rodinou Zedwitzů přestavěn v novogotickém slohu. Od roku 1990 slouží zámek jako restaurace „Na zámečku“.
© Luděk Pitter 03/2005
Graficke pismenko Obcí Doubrava vede cesta k turistickému přechodu do Německa, vpravo souběžně s ní teče potok Bílý Halštrov a vlevo stojí zámek. Do obce se dostanete po silnici z Aše nebo po žluté turistické značce. Žlutá značka se obrací u altánku s pramenem minerální vody, budete-li však pokračovat dál směrem k hraničnímu přechodu uvidíte ještě v obci vlevo na skalisku stojící zámek.
Zámek Doubrava je panské sídlo z přelomu 16. a 17. stol. Dnešní vzhled je z roku 1990, kdy byl přestaven na restaurační zařízení „ Na zámečku“. Je nepravidelného tvaru, s čtvercovou věží s cimbuřím. Část budov je kryta sedlovou střechou. Nad vstupem je znak Zedwitzů s letopočtem 1760, který byl na tento zámek přenesen se zámku v Kopaninách.
21.3. 2005

historie

Panské sídlo v Doubravě je z roku 1600. V té době ve vsi vznikl i poplužní dvůr. V 19. století byl rodem Zedwitzů přestaven v novogotickém slohu. V roce 1990 přestaven na restaurační zařízení.