Zámek byl postaven na místě staršího zámku postaveného před pol. 17. stol. rodem Hodických z Hodic, který byl poškozen v r. 1844. Zámek byl obnoven Josefem z Barstensteinu. V současnosti byl zámek upraven, a je v něm domov mládeže.
Vstupní průčelí
Graficke pismenko Obec Jindřichov se nachází v těsném sousedství hranice s Polskem, v údolí říčky Osoblahy, v severozápadní části Osoblažska. Přibližně uprostřed obce Jindřichov, při soutoku Svinného potoka a říčky Osoblahy stojí zámek, s dendrologicky zajímavým parkem a množstvím soch, obehnaný zdí.
Zámek slouží potřebám ústav sociální péče pro mládež a je veřejnosti nepřístupný. Vedení zámku má však pochopení jak pro turisty, tak pro milovníky památek a proto již dnes je umožněn vstup do parku obklopující zámek. Také je v současné době je připravována rekonstrukce zámku, která by oddělila ubytovací prostory ústavu a zámek by tak mohl být částečně zpřístupněn veřejnosti.

historie

Zámek Jindřichov se nachází na okraji stejnojmenné slezské obce. Zámek je poměrně rozlehlá čtyřkřídlá budova o jednom patru. Od 1633 patřil Hodickým z Hodic, později velmi významnému slezskému rodu tedy rodu, který se velmi zasloužil o kulturní rozvoj Slezska. Před polovinou 17. století nechali postavit manýristický zámek, který se svou uzavřenou dispozicí s patrovými pilířovými arkádami na dvou stranách a příkopy hlásil ještě k renesančnímu

jps7, Hrady a zámky na Moravě a ve Slezsku (M. Plaček), 23.2. 2005

Bruntál  (BR)