Zámek byl postaven na místě původní tvrze, kterou v zámek přestavěl Rudolf Kristián svobodný pán z Wittenu koncem 17.stol. Stavba však byla dokončena až v r. 1733. Poslední úpravy byly provedeny v r. 1989. Dnes je zámek v soukromém vlastnictví.
čelní ,záp.strana zámku
Graficke pismenko Zámek se nachází v severní části obce při silnice z Mankovic do Jeseníka nad Odrou. Stojí v těsném sousedství rybníka a je obklopen neudržovaným parkem o rozloze asi 1 ha.

Zámek z 18. století si ponechal svůj vzhled s poslední přestavby z poloviny 19. stol. Jedná se o jednopatrovou obdélníkovou budovu s vysokou mansardovou střechou a hladkým průčelím. V severní části přízemí se dochovaly klenuté stropy.
6.4. 2005

historie

Zámek stojí v místě původní tvrze ze 16. stol., kterou postavil Bohuš ze Zvole. Roku 1685 se stali majiteli panství Wittenové (pánové z Antlernu a Wittenu). Již koncem 19. stol. zahájil přestavbu tvrze na zámek Rudolf Kristián svobodný pán z Wittenu. Stavba však byla dokončena až roku 1733. V té době měl zámek ještě na západní straně věž. Věž byla zbořena až při úpravách zámku v polovině 19. stol. Poslední úpravy byly provedeny v roce 1989.

tvrz přestavěná na zámek
     Nový Jičín  (NJ)