Stavba kostela sv.Ladislava, který dal postavit vojvoda Ctibor I., probíhala v letech 1373-1390.Kamenné hradby vznikly r.1496, r.1680 byl barokně upraven. Faru s kostelem spojuje kamenný most,vedlejší kaple sv.Antona je starší než kostel. Na faře bylo r.1847 dohodnuto uzákonění spisovné slovenštiny.
© Luděk Vláčil 07/2019
Graficke pismenko První písemná zpráva o obci pochází z roku 1263, kdy patřila k Nitranskému panství. V roce 1299 ji dobyl Matúš Čák Trenčianský. Stavba kostela sv. Ladislava v Čachticích byla zahájena v roce 1373 a dokončena byla až v roce 1390. Dal ho postavit vojvoda Ctibor I., který měl své sídlo na blízkém Beckově. Mohutné kamenné hradby s opěráky kolem kostela vznikly až později, v roce 1496. Do tohoto opevnění vedou tři vchody a hradby mají i štěrbinové střílny. V roce 1671 byl kostel vyrabován a následně v roce 1680 došlo k jeho barokním úpravám, o rok později byla dostavěna věž. Její stavba se však úplně ...