Moje místa 0
Kostel byl postaven v l. 1590-1593 (stavitelem pravděpodobně Baltassare Maggi) jako bratrský. R. 1643 věnován piaristům, kteří jej v l. 1682-87 přestavěli v raně barokním stylu (arch. G. P. Tencalla). R. 1739 poškozen požárem, poté nově zařízen. Monumentální brána z r. 1757 (F. A. Grimm, V. Böhm).
Graficke pismenko Kostel sv. Františka Serafinského--barokní kostel s výraznou věží s ochozem sevřený mezi objekty zámku a kláštera. Kostel byl postaven v 90. letech 16. století (1590-93) vrchností z Lipníku v renesančním slohu jako kostel bratrský. Měl půdorys obdélníka s trojbokým presbytářem sevřeným dvojicí věží. Z této původní renesančně gotické stavby se do dnešní doby dochovala dispozice kostela včetně obvodových zdí kněžiště s opěrnými pilíři, později upravená klenba kněžiště a dvojice věží, z nichž severní je vyzdobena sloupkovými arkádami zdobenými balustrádou. Kostel byl výjimečný v tom, že bratrské svatyně většinou věže nemívaly. ...