Budova městské správy ve slezské části souměstí Frýdek - Místek vzniklá postupnou výstavbou secesní (1902-3) a funkcionalistické (1930) části. Velká rekonstrukce v 90. letech 20. století.
pohled z Radniční ulice na hlavní průčelí frýdecké radnice
© Jan P. Štěpánek 02/2010
Graficke pismenko Komplex budovy bývalé městské spořitelny a bývalé (i současné) frýdecké radnice. Budovy tvoří východní okraj MPZ Frýdek. Starší secesní část pro původní městskou spořitelnu se známou kavárnou Radhošť (původně café Habsburg) v přízemí byla vybudována v roce 1902. Interiéry kavárny navrhnul slavný vídeňský architekt Hassmann. Spolu s touto budovou měla být postavena i část pro magistrát. Obec ale rozhodla stavět radnici samostatně a nakonec od úmyslu úplně upustila. Bylo tedy postaveno jen toto křídlo v němž byly umístěny kanceláře Okresního hejtmanství a berní úřad. Nároží stavby až do socialistické doby dominovala kovová ozdobná věžička, která byla ...

61-62 Ostravsko

Frýdek-Místek  (FM)