Moje místa 0
Barokní kostel vznikl r. 1717 přístavbou k věži pův. kostela, postaveného pravděp. v 11. – 12. stol. / zmiňovaného r. 1346. V 17. stol. byl pův. kostel až na gotickou věž stržen a r. 1717 přistavěn nový. V 50. l. 20. stol. provedena nadstavba věže. R. 2011 rekonstrukce. Malířská výzdoba od J. Úprky.
sv.Ondřej
Kostel sv.Ondřeje se nachází uprostřed obce.
Standa Brebera, 8.2. 2005

historie

Barokní kostel vznikl r. 1717 přístavbou k věži původního gotického kostela. První kostel byl v obci postaven pravděpodobně již v 11. – 12. stol., ač byl prvně zmiňován až r. 1346. V důsledku válek, loupeživých nájezdů a požárů byl kostel v 17. stol. ve velmi špatném stavu. Původní kostel byl kromě věže stržen a r. 1717 byla přistavěna nová chrámová loď v podobě, v jaké se zachovala dodnes, údajně podle návrhu arch. Antona Ospela. R. 1829 byl