Renesanční kostel dal postavit v l. 1607-1610 kníže Karel z Münsterbergu, pův. jako luteránský kostel Nejsvětější Trojice. Zasvěcení kostela bylo změněno patrně při opravě r. 1672 na Nanebevzetí Panny Marie. Kostel opravován po požárech v l. 1744 a 1799. Ve 40. letech 20. stol. byl empírově upraven.
Graficke pismenko Renesanční kostel dal postavit v l. 1607-1610 kníže Karel z Münsterbergu jako luteránský kostel Nejsvětější Trojice. Kostel byl opravován r. 1672 a tehdy snad bylo změněno zasvěcení na současné Nanebevzetí Panny Marie. Kostel byl opravován po požárech v l. 1744 a 1799. Ve 40. letech 20. stol. byl stavebně upraven ve stylu pozdního empíru.
Kamenný zvon z r. 1584 pochází z kostela zaniklé obce Jestřebí. V interiéru je grotta (výklenek se zdobenou omítkou) s Kristem v Getsemanské zahradě z r. 1750, kamenná křtitelnice je z konce 17. stol. Většina vnitřního zařízení kostela pochází z 18. a 19. stol.
17.3. 2012

popis

Na hlavním oltáři z první poloviny 19. století, jehož autorem je sochař Cyril Kutzer, stojí socha Madonny od Jiřího Antonína Heinze. K výzdobě patří také dvě barokní plátna, autorem menšího z nich je Johan Christoph Handke. Kostelní zvon odlil v roce 1584 Hans Pauer. V roce 1750 byla mezi opěráky presbytáře vystavěna grotta a do ní sousoší Kristus na hoře Olivetské. Výtvarně zdobené jsou lavice, které pochází z roku 1778.

Olomouc  (OL)
    Moravský Beroun