Moje místa 0
Barokní kostel byl postaven r. 1754 na místě pův. kostela postaveného pravděp. po r. 1336 při vzniku obce. Kostel později přestavěn (arch. Mikuláš Thalherr). Po II. sv. válce byl interiér kostela zcela zničen. V l. 1998-1999 rekonstrukce kostela. Mimo bohoslužeb se zde pořádají i výstavy a koncerty.
Kostel Povýšení sv.Kříže ve sněhové vánici
© Roman Řezáč 01/2005
Graficke pismenko Barokní filiální kostel Povýšení svatého Kříže byl postaven r. 1754 na místě původního křesťanského svatostánku. Ten byl postaven pravděpodobně v době, kdy vznikala i obec, tedy někdy po r. 1336, kdy krajinu kolonizovali Šternberkové, kteří v okolí těžili železnou rudu.
Kostel byl později přestavěn podle návrhu fulneckého stavitele Mikuláše Thalherra.
Po II. sv. válce byl interiér kostela zcela zničen. K opravě kostela zvenčí podle původních plánů došlo v l. 1998-99, za fin. pomoci Ministerstva vnitra Spolkové republiky Německo.
Dnes se v kostele mimo bohoslužeb pořádají i výstavy a koncerty.