Zaniklý hrad, podle arch. nálezů lze datovat do 14. / 15. stol. Výlučně z umístění hradu v terénu (žádné zmínky v pramenech) lze soudit, že šlo o předchůdce nedalekého hradu Hukvaldy, či pravděpodobněji o jeho předsunutou strážní tvrz.
pohled přes příkop na hradní jádro

Aktuální popis lokality hrádku

Graficke pismenko DSO Myslík se nachází na okraji katastru obce Myslík, na strmém vrchu lidově zvaném Hradisko, který se prudce zvedá z pravého břehu říčky Ondřejnice při cestě z Hukvald do Kozlovic. Hradisko je jedním z vedlejších vrcholů nejvyššího kopce Palkovických hůrek, Kubánkova (660 m n. m.). Kopec Hradisko má protáhlý tvar SV-JZ směru. Po jeho západním úpatí stéká z Palkovických hůrek Rybský potok a po východním úpatí, mezi Hradiskem a protějším Bačovým kopcem, bezejmenný potok. Oba pod Hradiskem vtékají do Ondřejnice. Právě k těmto soutokům potoků s Ondřejnicí vedou od vrcholu Hradiska dva takřka souměrné hřebeny. Od sedla mezi ním a Kubánkovem vede ...
jps7, 24.1. 2005

Starší popis místa
    Na katastru obce Myslík, naproti hradu Hukvaldy, na vysokém poměrně úzkém hřbetu táhnoucím se ve směru SV-JZ, ohraničením bezejmenným potokem na jihovýchodě a Rybským potokem na straně sz., se v blízkosti kóty 507,7, na jeho konci, nad prudkým klesáním do údolí, před kterým je malá, vcelku rovná ploška, nacházejí pozůstatky drobného středověkého opevnění. Vlastní skalnaté jádro je celkem malé (osy 22 a 12 m)-mohla zde stát maximálně jedna

podle Kouřila, 22.1. 2005