Moje místa 0
Kostel byl postaven v l. 1637-1641. R. 1748 byl stavebně upraven (arch. A. E. Martinelli). V 60 - 70. letech 18. stol. vyzdobil interiér štukami J. Schubert. V l. 1826-1830 byl přistavěn klasicistní vstup s dvojvěžím. Před kostelem stojí barokní sochy z 1. pol. 18. stol.
Celkový pohled
© Roman Řezáč 01/2005
Graficke pismenko Kostel stojí u hlavní silnice, naproti bučovickému náměstí. V jeho těsné blízkosti stojí Žarošická kaple, v jejím interiéru jsou uloženy některé náhrobníky z původního kostela. Před samotným kostelem stojí barokní sochy sv. Jana Nepomuckého z roku 1722 a sv. Jana Sarkandra z roku 1720 a litinový kříž z blanenských železáren z roku 1952.

historie

Farní kostel Nanebevzetí Panny Marie pochází z let 1637 - 1641, v roce 1748 byl upraven podle návrhu A. E. Martinelliho. Následně v 60. - 70. letech 18. století byla provedena štuková figurální výzdoba lodi J. Schubertem. V letech 1826 - 1830 byl postaven klasicistní vstup s dvojvěžím.