Zvonice z let 1583–1585. Druhé patro přistavěno r.1720. Zvony přeneseny do věží chrámu sv. Vavřince. V letech 1985-1989 vnitřek Zvonice upraven a proměněn ve stálou expozici sbírek Městské galerie.
pohled od severu
Graficke pismenko Vysoké Mýto je město na východě Čech. Osídlení v těchto místech sahá až do střední doby kamenné. Město bylo založeno kolem roku 1262 králem Přemyslem Otakarem II. Od roku 1307 bylo věnným městem českých královen. Jeho středověké brány, věže a část hradeb se zachovaly až do dnešních dnů. Také původní dispozice města s náměstím uprostřed se zachovala dodnes a je významným pozůstatkem městské gotické architektury. Zvonice byla vystavěna ze zbytků zdiva zrušených klášterů v letech 1583 – 1585. Druhé patro pro menší zvony bylo přistavěno v roce 1720. Zvony byly přeneseny v roce 1899 do věží chrámu sv. Vavřince. V letech 1985 - 1989 byl vnitřek Zvonice ...