Moje místa 0
Kaple ve Svinově u Útviny byla postavena v letech 1826–27 ve stylu velmi opožděného a zlidovělého baroka. Po roce 1945 zchátrala, v posledních letech začínají nejnutnější opravy.
Kostel ve Svinově
Graficke pismenko Až někdy pojedete po silnici z Plzně do Karlových Varů, můžete v obci Útvina odbočit a zbytek cesty dokončit po klikatých, úzkých a hrbolatých silničkách. Odměnou Vám bude pohled na zapomenutý kout Slavkovského lesa a řadu zajímavých památek. Nejdříve projedete Přílezí, kde najdete jeden z nejstarších románských kostelů na Karlovarsku. Odtud se vydáte buď rovnou směrem na Český Chloumek, nebo si ještě více zajedete a okolo letiště Přílezy se vydáme do Svinova. Pokud si vyberete příznivé počasí, můžete po celou cestu obdivovat krásné panorama. Svinov Tato osada byla podle mapy z roku 1981 zrušena. Naštěstí zůstala hned vedle silnice stojící ...

Svatý Florián (Florián z Lorchu)