Moje místa 0
Jednolodní gotický kostel v Kostelním Vydří vznikl ve 14. století. Přestavby v 15. a 17. století, věž z roku 1701. Klenba lodi z roku 1837, oprava po požáru 1889. Od josefinských reforem bez farního statutu.
© Milan Caha 04/2013
Graficke pismenko Původně gotický kostel byl postaven počátkem 14. století, upravován v pozdní gotice. Další úpravy následovaly roku 1658, roku 1701 byla přistavěna věž, roku 1837 zaklenuta loď. Po velkém požáru r. 1889 byl kostel obnoven.
Obdélný kostel s polygonálním presbytářem zpevněným opěráky je v interiérech zaklenut valeně s lunetami, okna jsou vysoká hrotitá s gotickou kružbou, hrotitý je i portál v jižní zdi. Věž před západním průčelím je hranolová s jehlancovou střechou. K presbytáři přiléhá po severní straně obdélná sakristie přístupná z něj hrotitým portálem.
Zany (podle Umělecké památky Čech, díl 2. [K/O], Academia, Praha 1978), 2.1. 2005

Navštívení Panny Marie