Koryčanská kaple byla postavena v pol. 19. stol. ve stavebním stylu napodobujícím baroko. Místo sloužilo k zastavení a odpočinku poutníků putujících do koryčanského kostela na pouť k svátku narození Panny Marie.
Graficke pismenko Kaplička z poloviny 19. stol, postavená ve slohu napodobujícím baroko. Kaplička je důležitým orientačním bodem v místních lesích. Leží na turistické cestě z Koryčan do Osvětiman. (11 km) Můžete také zastavit na parkovišti U Křížku při silnici z Osvětiman do Koryčan č. 429, kde je rozcestník místních turistických cest a udělat si půldenní mírně náročný výlet. Dáte se po červené směrem na Zavadilku a Bohuslavice, projdete okrajem přírodní rezervace Moravské louky a v místě kde se červená kříží se zelenou a modrou se dáte po modré směrem ke Koryčanské kapli. Od Koryčanské kaple se po modré vrátíte k místu, kde se odpojovala zelená ...
18.12. 2004

Kaple postavena na místě loupežného přepadení a vraždy
    Podle pověsti projížděla v kočáře po cestě od Koryčan k Zavadilce jistá hraběcí dcera z nedalekého zámku. Naneštěstí byla přepadena a zabita loupežníky z Bradla. Její otec pro svou ztracenou dceru velmi truchlil, a nechal na památku své dcery postavit na místě jejího skonu kapličku, která zde stojí dodnes.

Hodonín  (HO)
    Vřesovice