Kostel vznikl přístavbou k pův. kapli nad údajně zázračně léčivou studánkou z r. 1542. R. 1717 byla přistavěna loď kostela, r. 1718 byla přestavěna věž (r. 1722 zvýšena). R. 1861 byl kostel přestavěn. V interiéru je mj. barokní kazatelna ze 17. stol. s pozdně gotickou sochou P. Marie s Ježíškem.
pohled na kostel od tvrze
Graficke pismenko K původní kapli nad léčivou studánkou z roku 1542 byla roku 1717 přistavěna loď a zvýšena věž. Další přestavba následovala roku 1861.
Jednoduchý kostel má obdélnou plochostropou loď s trojbokým závěrem, před západním průčelím stojí hranolová věž se zvonicí. Interiér zdobí barokní kazatelna z konce 17. století s pozdně gotickou sochou P. Marie s Ježíškem na stříšce, několik náhrobníků majitelů panství ze 16. a 18. století a obrazy z 19. století.
Zany, podle B. Samek: Umělecké památky Čech, díl 3. [P/Š], Academia, Praha 1980, 11.12. 2004