Barokní kostel byl postaven v l. 1688-1705 na místě pův. chrámu, postaveného před r. 1389. Z pův. kostela byla zachována věž (zvýšena). Nový kostel nechali postavit M. Kafka a M. Klingseisen z Prostějova. V 1. pol. 18. stol. přistavěna mariánská kaple. Mobiliář převážně z 60. a 70. l. 18. stol.
Celkový pohled na kostel
Kostel se nachází v těsné blízkosti zámku (původní tvrze).

historie

Nový kostel byl založen r. 1688 na místě původního gotického chrámu, postaveného někdy před r. 1389. Nový kostel nechali od základů nově postavit Martin Kafka a Matouš Klingseisen z Prostějova, stavba byla dokončena patrně r. 1705. Do stavby nového kostela byla začleněna renesanční věž z původního kostela a byla zvýšena o zvonicové patro. Zvon odlil r. 1688 Pavel Reimer v Olomouci. V 3. čtvrtletí 18. stol. byla ke kostelu přistavěna mariánská

Zlínský kraj
     Kroměříž  (KM)