Zámek byl postaven na místě starší tvrze v r. 1764. V r. 1876 připadl zámek sestrám řádu sv. Hedviky, a žili zde i německé šlechtičny z Polska. Později byl v zámku dívčí penzionát a sirotčinec. Dnes zámek slouží jako ústav mentálně postižené mládeže.
Vstupní část zámku
© Roman Řezáč 12/2004
Graficke pismenko Stavba zámku je dvoutraktovou budovou s obdélníkovým dvorem. Nad vstupním portálem jsou umístěné dva erby a nad nimi nápis DOMINICI PRAES ULISCURA, neboli s péčí vrchnostenského představeného. Do první světové války v zámku byl dívčí penzionát a sirotčinec. Dnes je zde umístěn ústav mentálně postižené mládeže. Budova je z části v rekonstrukci, má novou střechu a nové podkroví.

historie

Zámek stojí na místě původní tvrze, která se zmiňuje v roce 1371. Sídlili v ní páni z Nezamyslic. O jejím zániku nejsou známé žádné zprávy, jisté však je, že dnešní budova zámku pochází z roku 1764. Od roku 1876 v zámku žily sestry řádu sv. Hedviky, němky a německé šlechtičny z Polska.