Barokní kostel byl postaven na místě pův. menšího kostela, který byl r. 1697 až na věž zbořen. Věž byla zvýšena a stala se součástí nového farního kostela (arch. G. P. Tencalla), který byl dostavěn r. 1701. R. 1906 přestavěn. R. 1995 prošel kostel rekonstrukcí. Před kostelem stojí sochy z 18. stol.
Čelní pohled na kostel, vlevo část zámeckého křídla
Kostel sv. Václava leží v těsné blízkosti zámku (původně tvrze).

historie

Barokní kostel sv. Václava byl postaven na místě menšího kostela, který byl r. 1697 částečně zbořen pro nevyhovující kapacitu - na místě zůstala stát jen věž a část zdí. Věž byla při následné stavbě nového kostela o několik metrů zvýšena a stala se součástí nové stavby. Kostel, jehož podobu navrhl známý stavitel Giovanni Pietro Tencalla, byl dokončen r. 1701. Dne 2.10.1701 farní kostel slavnostně vysvětil biskup Ferdinand ze Schroffenheimu. Do