Raně barokní zámek ze 17. st. byl postaven Jiřím Lichnovským. R. 1853 byl přistavěn Dům kavalírů k ubytování hostů. Zámek sloužil jako lovecká rezidence, navštívil jej německý císař Vilém II. Od r. 1952 je zde rehabilitační ústav.
© Luděk Pitter 11/2004
Graficke pismenko Obec Chuchelná se nachází při samé hranici s Polskem. Zámek ze 17. stol. najdete přibližně uprostřed obce. Po válce se uvažovalo s využitím zámku na politickou školu, neštěstí v roce 1952 byl v zámku zřízen rehabilitační ústav a tomuto účelu slouží zámek dodnes.
9.12. 2004

historie

Zámek v polovině 17. stol. měl údajně postavit Jiřík Lichnovský z Voštic, při prodeji Chuchelné Jaroslavu Skrbenskému z Hříště, však podle jiných autorů stála v Chuchelné jen větší budova a ta byla ještě v ruinách. Chchelná se ještě v roce 1670 vrátila do rukou Lichnovských. Zámek byl postaven v raně barokním slohu. V roce 1776 za knížete Jana Karla Lichnovského k němu byla přistavena kaple. Další přestavby postupně změnily podobu zámku. K

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Morava, 9.12. 2004

61-62 Ostravsko