V barokní zámek byla ve druhé pol. 17. stol. přestavěna starší tvrz hrabětem J. Štěpánem z Vrbna. V 19. stol. byl založen krajinářský park. Po r. 1945 sloužil zámek statku, byl přestavěn a ztratil svůj barokní vzhled. Dnes je pronajatý soukromé firmě
© Luděk Pitter 11/2004
Graficke pismenko Zámek stojí uprostřed obce. Když odbočíte k areálu bývalého JZD, najdete zámek v zadní částí. Je oplocený a nepřístupný.
Vznikl ve druhé polovině 17. stol. přestavbou z tvrze. Zámek byl původně barokní a má jednoduchý obdélníkový půdorys.
28.11. 2004

historie

Obec Oldřišov je připomínána již v roce 1234. Byla v majetku premonstrátorského kláštera Hradiska u Olomouce. V roce 1526 koupil statek Oldřišov Kryštof Tvorkovský z Kravař a vybudoval zde tvrz. Za třicetileté války tvrz nepochybně silně utrpěla, proto hrabě Jiří Štěpán z Vrbna oldřišskou tvrz ve druhé polovině 17. stol. přestavěl na barokní zámek. V 19. stol., snad za Arnošta Joachyma Strachwitze byl u zámku zřízen krajinářský park, po kterém

tvrz přestavěná na zámek
     Opava  (OP)