Zaniklá středověká obec existovala již ve 13. stol. (dle archeol. nálezů). Prvně je zmiň. r. 1365 při prodeji Jakubem Pavlovi ze Sovince. R. 1412 koupena Oldřichem z Duban a r. 1420 prodána Janu Kočkovi z Říčan. Zanikla patrně někdy v obd. husitských válek v l.1419-1436. Stávala zde tvrz i kostelík.
Život ve vesnici se datuje ve 13. a 15. století. V letech 1960 – 78 zde D. Šaurová provedla archeologický výzkum. Údolí bylo osídlené v délce téměř 1 km. Celkem bylo objeveno 33 domů, dále byla odkryta tvrz, kostelík se hřbitovem, pahorek motte v jižní části vesnice a větrný mlýn. Dnes jsou již patrné pouze vyznačené základy kostelíka, několika domů a vyvýšenina tvrze s chlebovou pecí a pahorek motte. O místě informuje několik informačních tabulí.

historie

První určitá zmínka o vesnici se vztahuje k Jakubovi, kdy ji prodává roku 1365 Pavlovi ze Sovince, po té tvrz s vesnicí kupuje roku 1412 Oldřich z Duban. Ten zde vydržel jen 8 let a roku 1420 tvrz i s vesnicí prodává Janu Kočkovi z Říčan. Podle vyhodnocení nálezů tvrz zanikla již v husitských válkách.

Motte
    Termínem motte se označuje opevněné sídlo, které bylo vystavěno na uměle vytvořeném resp. speciálně upraveném přírodním návrší (v rovinatých oblastech), většinou ve tvaru komolého kužele. Motte často bývala obklopena příkopem nebo i soustavou několika příkopů.