Zámek byl přestavěn v roce 1824 z letního sídla mnichů vídeňským měšťanem Josefem Langem. Roku 1958 se zámek stává domovem pro řádové sestry, později zde bylo zřízeno učiliště. Dnes je zámek v soukromých rukou.
průčelí lechovického zámku od vstupní brány do zámeckého areálu
© Jan P. Štěpánek 03/2009
Graficke pismenko Obec Lechovice leží při silnici I. třídy č. 53 spojující Pohořelice a Znojmo. Hned na začátku obce ve směru od Pohořelic je nenápadná odbočka k poutnímu kostelu Navštívení Panny Marie. V jeho těsné blízkosti stojí oplocený nepřístupný zámek.
Původní barokní letní rezidence z poloviny 18. století byla počátkem 19. století přestavěna na jednoduchý jednopatrový trojkřídlý zámek v klasicistním stylu se zajímavým portálem. Jiný vzhled dostaly i fasády stejně jako interiér. Mansardová nástavba je z roku 1961. V okolí zámku je park, který také není přístupný.
25.11. 2004

turistické

V současnosti (2017) je (podle vyjádření majitelů) zámecký park v denní době pro veřejnost přístupný.
    Josef Aulík , 5.4. 2017

historie

V Lechovicích původně stávala tvrz, která je vzpomínána již ve 14. stol. V době, kdy se majitelem Lechovic stává Jan z Lichtenburku (okolo roku 1480), je zmiňováno již jen tvrziště. V roce 1660 s majitelem panství stává loucký klášter. Opat kláštera Antonín Nolbeck dal v roce 1740 na místě bývalé tvrze postavit klášterní letní sídlo v barokním slohu. Po zrušení kláštera v roce 1874 se majitelem panství stává náboženský fond. Od něho kupuje

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 25.11. 2004