Kaple byla postavena r. 1747. Ve stavbě nezvyklého typu je sousoší Křtu Krista v nadživotní velikosti. Peníze na stavbu údajně odkázal měšťan Jan Tomaštík, který zde nalezl poklad. Sochařská práce se připisuje Ondřeji Zahnerovi z Olomouce. R. 1999 byla kaple zrekonstruována (sochař V. Martinák).
Celkový pohled na kapli
Je vytesaná z kamene a má velmi neobvyklý tvar, připomínající baldachýn na 3 sloupcích
Graficke pismenko Kaple se nachází na návsi vesnice Kudlovice (mezi Uherským Hradištěm a Napajedly). Obec je malebně rozložena pod svahy Buchlovských kopců a obklopena vinohrady. Na příjezdové cestě od Babic je areál vinných sklepů s božími mukami poblíž.
V obce je též zvonice z 18. století a starobylý dům Strmenských, fungující jako skanzen i jako místo pořádání hodů a dalších lidových oslav.
19.11. 2004

Pověst o založení kaple
    V obci se traduje pověst, že na místě dnešní kaple našel holešovský občan Jan Tomaštík, rodák z Kudlovic, velký poklad. Odkázal z něj peníze právě na stavbu této kaple, ale v žádných pramenech není tento odkaz doložen. Provedení soch je připisováno sochaři Ondřeji Zahnerovi z Olomouce. Kaple byla kompletně restautována v r. 1999, práce provedl sochař Vítězslav Martinák.