Na místě tvrze prvně doložené roku 1454 nechal po roce 1728 postavit Kašpar František Clary – Aldrigen barokní zámek. Roku 1945 byl znárodněn, od té doby chátral v majetku statků a učiliště. V letech 1982-84 opraven, dnes slouží sociálním účelům.
© Luděk Pitter 09/2004
Graficke pismenko Zámek Tuchořice najdete ve stejnojmenné obci s branou do areálu přímo z návsi. Zámek nechal postavit Kašpar František Clary-Aldringen někdy v 1. pol. 18. stol. na místě stržené původní tvrze.
Zámek Tuchořice je jednoduchý barokní zámek tvořený jednopatrovou obdélníkovou budovou se stupňovitým štítem. K hlavní zámecké budově přiléhá věžovité stavení s valbovou střechou a cimbuřím. Za budovou zámku je park, dnes využíván svěřenci léčebného ústavu.
7.11. 2004

historie

Na místě zámku stávala tvrz, která byla poprvé písemně doložena v roce 1454 za Petra z Tuchořic. Traduje se, že obec Tuchořice založili bratři Přibyslav a Mikuláš z Tuchořic a jejich potomci zde žili až do roku 1519. Později se majitelé střídali. Když Tuchořice získal Kašpar František Clary – Aldringen spojil je v roce 1728 s panstvím Dobříčany, dal starou tvrz strhnout a na jejím místě postavil jednoduchý barokní zámek. V roce 1879 koupil

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 7.11. 2004