Moje místa 0
Zaniklý hrad, na němž se v letech 1318 - 41 píše Hynek, po něm jeho syn Ondřej a r. 1407 vnuk Čeněk. Po něm se majitelé střídali velmi často, poslední byl zmiňován r. 1505 Václav z Pačlavic. Po té se už mluví jen o pusté tvrzi.
Západní část příkopu pod jádrem
© Roman Řezáč 10/2004
Graficke pismenko Dobře patrné a zdaleka viditelné reliéfní zbytky hrádku leží jihozápadně nad stejnojmennou obcí. Protože místo je téměř bez stromů a keřů, je stále dobře čitelné a příkopy dosahují místy i třímetrové hloubky. Lidově se mu také říká Klobouk. A že se mu tak říká oprávněně a kloubouk při celkovém pohledu opravdu připomíná, je vidět už z dálky.

historie

Oblast kolem Nechvalína byla osídlena už v době Velké Moravy, po Nechvalíně se v letech 1318 - 41 píše Hynek, poté jeho syn Ondřej a také vnuk Čeněk 1407. Po něm se majitelé střídali velmi často, posledním byl Václav z Pačlavic 1505. Po té se už mluví jen o pusté tvrzi. Nálezy na místě pocházejí především ze 14 a počátku 15.století.