Hrady.cz
Původně gotický kostel byl postaven pravděpodobně v 2. pol. 13. stol. V letech 1736-1759 byl barokně přestavěn. R. 1842 byla upravena střecha věže, kostel byl opravován po požárech v l. 1872 a 1895. Znovu byl opravován r. 2001.
Čelo kostela
© Roman Řezáč 09/2004
Graficke pismenko Bohdalov byl založen v první polovině 13. století zemědělskými osadníky. V okolí je několik rybníků, dominantu obce tvoří kostel, park zdobí sochy od akademického sochaře Julia Pelikána z roku 1928. V současné době je Bohdalov středem Bohdalovského přírodního parku, s množstvím rybníků, rašelinišť a bohatou faunou.

historie

Původně gotický kostel pochází ze 13. století, z tohoto období se zachovala sakristie, presbytář a křížová žebrová klenba. V letech 1736-1759 byl barokně přestavěn, v roce 2001 byla provedena rekonstrukce střechy a kostel dostal novou fasádu.