Zámek byl přestavěn ze starší tvrze začátkem 15. stol. Při renesanční přestavbě byla přistavena tři křídla, později také hranolová věž a kaple. V nedávné době byla provedena modernizace za účelem ozdravných pobytů, ale dnes je opuštěný a uzavřený.
Celkový pohled
© Roman Řezáč 09/2004
Graficke pismenko Zámek tvoří nepřehlédnutelnou dominantu stejnojmenné obce. V nedávné době proběhla modernizace zámku za účelem ozdravných pobytů. A i když cedule na vratech s nápisem Zámek zdraví Rudolec tento účel stále připomíná, je dnes opuštěný a uzavřený.

historie

Jako tvrz se místo připomíná ještě roku 1480. Od počátku 15.století zámek vlastnili Šabartové z Rudolce, nejvíce jej poznamenala renesanční přestavba, při které vznikla tři křídla, která uzavřela arkádové nádvoří. Tvrz dnes připomíná jen dvoutraktová budova v severní části. Další výraznou změnu přinesla pobělohorská doba, kdy zámek vlastnili Collaltové. Ti vystavěli hranolovou věž a také vznikla kaple.

tvrz přestavěná na zámek
     Žďár nad Sázavou  (ZR)