Stavba pozdně barokního kostela Nanebevzetí Panny Marie probíhala v letech 1746-1758. Jeho věž byla dostavěna až v roce 1796. Kostel stojí na nevýrazné vyvýšenině, mimo hlavní cestu. U kostela je volně přístupný hřbitov.
Kostelní vež
© Roman Řezáč 09/2004
Graficke pismenko Kostel stojí na nevýrazné vyvýšenině na jihovýchodní straně obce, mimo hlavní cestu. Dnes se pomalu začíná obklopovat moderní zástavbou, která na východním kraji Troubska vyrůstá. U kostela je volně přístupný hřbitov.

historie

Troubsko se připomíná poprvé v roce 1237, městečkem jsou potom od roku 1876. Okolí bylo sídleno už od středního paleolitu, o čemž svědčí četné nálezy. Stavba pozdně barokního kostela začala v roce 1746, dokončen byl pak v roce 1758. Jeho věž však byla dostavěna později, a to až roku 1796.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.