Moje místa 0
Stavba pozdně barokního kostela Nanebevzetí Panny Marie probíhala v letech 1746-1758. Jeho věž byla dostavěna až v roce 1796. Kostel stojí na nevýrazné vyvýšenině, mimo hlavní cestu. U kostela je volně přístupný hřbitov.
kostel Nanebevzetí Panny Marie
Graficke pismenko Kostel stojí na nevýrazné vyvýšenině na jihovýchodní straně obce, mimo hlavní cestu. Dnes se pomalu začíná obklopovat moderní zástavbou, která na východním kraji Troubska vyrůstá. U kostela je volně přístupný hřbitov.

historie

Troubsko se připomíná poprvé v roce 1237, městečkem jsou potom od roku 1876. Okolí bylo sídleno už od středního paleolitu, o čemž svědčí četné nálezy. Stavba pozdně barokního kostela začala v roce 1746, dokončen byl pak v roce 1758. Jeho věž však byla dostavěna později, a to až roku 1796.