Myšlenka stavby kaple sv.Jana Křtitele vznikla v r.1891 z iniciativy místního obyvatelstva. Dobrovolnou sbírkou přispěli na stavbu a vlastními prostředky zabezpečili dopravu materiálu. V r. 1893 byla malá pseudogotická kaple dokončena a začala sloužit svému účelu. R.1926 byla provedena rekonstrukce.
Celkový pohled
© Roman Řezáč 09/2004
Graficke pismenko Ostopovice leží na jihozápadní hranici Brna, jsou s sním ještě spojeny městskou hromadnou dopravou. Kaple sv.Jana Křtitele stojí v pomyslném středu obce, na místě které se příznačně jmenuje náměstí U kaple. Při cestě po hlavní silnici ji nemůžete minout, ve středu a v sobotu se v ní konají bohoslužby, jinak je nepřístupná.

historie

Myšlenka stavby kaple vznikla v roce 1891 z iniciativy místního obyvatelstva. Ti potom také dobrovolně finančně přispěli na realizaci stavby a vlastními prostředky také zabezpečili dopravu materiálu. V roce 1893 pak byla poměrně malá pseudogotická kaple dokončena a začala ihned sloužit svému účelu. Roku 1926 pak byla provedena rekonstrukce.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.