Zámek byl postaven Augustinem Norbertem Voračickým z Paběnic roku 1687. Po roce 1827 byl zámek rozšířen a přestavěn. Po znárodnění zde vzniklo muzeum historie české hudby. Dnes je zámek v soukromých rukou a není veřejnosti přístupný.
vstupní průčelí
Zámek je v soukromých rukou, není přístupný.
J. Tůma, 21.4. 2006

Zámek je zpřístupněn veřejnosti.
    Zámek je od 1.7.2018 zpřístupněn veřejnosti. Můžete zde navštívit Památník Františka Ladislava Riegra a Františka Palackého - expozici, která vznikla zásluhou majitele zámku Václava Macháčka Riegera (potomka F.L.Riegra). Informace na www.zamekmalec.cz
    webb zámku, Jaroslav Špiroch , 28.9. 2018

historie

Někdy v průběhu 15. století nahradilo pustý hrad Sokolov rytířské sídlo, doložené spolu s dvorem a vsí roku 1515 za Jiřího Přibka z Otaslavic. Roku 1687 koupil panství Augustin Norbert Voračický z Paběnic, který ihned započal s výstavbou jednokřídlé patrové budovy raně barokního zámku, doplněné dvoupatrovým rizalitem, z jejíž původní výzdoby se dochovala pouze štuková nástropní výzdoba v jediné ze starých místností. Po Schönfeldech zdědili