Nedaleko Vilémova stál od 12. st. benediktinský klášter. Po jeho zboření husity zůstal kostel P. Marie,později uváděný jako sv.Václava, do 18.st.Tehdy byl zbořen a na jeho místě postaven J. Karlem z Caretto-Milessima nový barokní jednolodní kostel. Z původní gotické stavby stojí pouze hranolová věž.
celkový pohled
Graficke pismenko Západně od městečka Vilémov stával od 12. století benediktinský klášter. Po zničení kláštera husity přežíval původní farní kostel P. Marie později uváděný jako sv. Václava až do 18. století. Tehdy byl starý kostel zbořen a na jeho místě postaven Janem Karlem z Caretto-Milessima nový barokní jednolodní kostel s trojbokým závěrem. Z původní gotické stavby se stojí pouze hranolová věž s dochovanými gotickými detaily.