Zámek byl vystavěn na místě staršího vyhořelého zámku po r. 1881. V r. 1932 byl zámek koupen nemocenskou pojišťovnou soukromých úředníků, kteří zde zřídili sanatorium. K lázeňským účelům slouží od r. 1993 privatizované sanatorium dodnes.
Pohled z parku
Graficke pismenko Zámek ve Vráži je jednou z nejmladších zámeckých staveb u nás. V letech 1868-1875 si Lobkovicové postavili mezi Starou a Novou Vráží novogotický zámek, který ovšem již roku 1881 vyhořel. Na jeho místě byla postavena nová opět novogotická budova sloužící jako letní a lovecké sídlo, kterou postupně obklopil rozlehlý krajinářský park. Roku 1906 prodal Bedřich Lobkowicz zámek Pomocnému spolku pro péči o zdraví úředníků a zřízenců v Praze, v roce 1932 byl zámek odkoupen Nemocenskou pojišťovnou soukromých úředníků a zřízenců, která jej roku 1936 byl přeměnila na sanatorium. Za druhé světové války zabral sanatorium wehrmacht, kterému sloužil ...