Moje místa 0
Původně hláska a zvonice byla postavena v letech 1549-77. Stavbu začal Hans Spatz. Spodní část je gotická, ochoz s kopulí renesanční. R. 1697 po požáru prodělala opravu a dostala svůj název. Má 7 zvonů, vysoká je 72 m a ochoz je ve výšce 46 m.
Černá věž je jednou z dominant Českých Budějovic. Najdete ji hned vedle nám. Přemysla Otakara II. Byla dostavěna v roce 1577 a sloužila jako hláska a zvonice. Věž je vysoká 72,29 m. Ochoz je ve výšce 46 m nad zemí a vede k němu 225 schodů.
10.9. 2004

historie

Černá věž byla postavena v letech 1549 – 1577. Její stavbu začal stavitel Hans Spatz, dalšími byli Lorenz a Vincent Fugeral. Spodní část věže je v gotickém slohu a horní část s ochozem a kopulí v renesančním slohu. Název Černá věž vznikl až v dalším století, snad v souvislosti s požárem. První velkou opravou prošla věž v roce 1697 po velkém požáru, který zničil přes polovinu města. Další byly v letech 1809, 1848, 1980 – 1985 o čemž byly vždy