Moje místa 0
Ježdíkův dům byl vybudován byl v roce 1904 podle projektu českého architekta Ladislava Skřivánka. Sgrafita, která ho zdobí, jsou tvorbou M. Alše a znázorňují Jiřího z Poděbrad společně s vítězstvím hlineckých nad Švédy. Dr.Čeněk Ježdík byl uznávaný lékař, spolutvůrce Ligy proti tuberkulóze.
Graficke pismenko V roce 1888 se do Hlinska přistěhoval Dr.Čeněk Ježdík. Byl to velice uznávaný a oblíbený lékař, spolutvůrce Ligy proti tuberkulóze. Nechal si postavit dům na dnešním Poděbradově náměstí. Roku 1903 se stal starostou města.
Karel Šrámek - Hlinsko (publikace z r.1968), 2.9. 2004

historie

Ježdíkův dům je významnou stavbou v Hlinsku. Vybudován byl v roce 1904 podle projektu významného českého architekta Ladislava Skřivánka. Sgrafita, která ho zdobí, jsou tvorbou M. Alše a znázorňují Jiřího z Poděbrad společně s vítězstvím hlineckých nad Švédy.