Příklad sakrální lidové architektury. Kaple je vytesána ve skalním bloku, opatřena zařízením (lavice, oltář). Je prosvětlena dvěma okny i s rámy. Kaple byla a je soukromým majetkem. Nejstarší známý doklad se nachází v soupisu křížů a soch farnosti Srbská Kamenice z října 1835.
Pohled na sklní kapli z boku.
Na první pohled to vypadá jako sklep s okénkem - původně to také asi sklep byl. Vchod je z boku.
Graficke pismenko Zajímavá stavbička sakrální lidové architektury. Kaple je vytesána ve skalním bloku, opatřena zařízením (lavice, oltář). Dokonce je prosvětlena dvěma okny i s rámy. Mějte úprosím na paměti, že se nacházíte na soukromém pozemku - i kaple byla původně soukromým majetkem. Otevřeno je asi stále. Pravděpodobneě se zamyká jen na noc.
Netopýrek 2004, 30.8. 2004

Všemilská skalní kaple
    Nejstarší známý písemný doklad o kapli se nachází v soupisu křížů a soch farnosti Srbská Kamenice z října 1835. Neveřejná kaple, vytesaná ve skále, uvnitř obraz sv. Ignáce - jezuitský patron. Stojí na soukromém (selském) pozemku. Její zřizovatel bydlí ve Studeném a z obce (Všemil) nechce nikdo převzít patronát, neboť je z kamene a tudíž vlhká a proto vše podléhá rychlé zkáze. Tolik zápis ve zmíněném soupise. Nyní se o kapli stará obec.
    Informační cedule a informace i informačního centra., 30.8. 2004

Děčín  (DC)