Barokní kostel nechali postavit v l. 1716-30 manželé Rudolf a Rozálie Widomusovi jako poděkování Pánu Bohu za záchranu života před morem, který postihl město Místek r. 1715. V l. 1716-20 byla postavena první část kostela (presbytář), v l. 1728-30 druhá (loď, kůr). Po r. 1989 komplexně opravován.
Čelní pohled na kostel.
© Jan P. Štěpánek 04/2006
Graficke pismenko Hřbitovní kostel Všech svatých, ležící původně na Horním předměstí městečka Místku, dnes stojí u rušné Frýdlantské ulice na okraji městského Malého parku. Jednoduchá obdélná stavba s polygonálním presbytářem a boční sakristií je vystavěna v barokním slohu. Dali jej postavit manželé Rudolf a Rozina Rudolfka Widomusovi roku 1716, jako vyjádření díků za záchranu před morem, který v té době v Místku řádil. Tehdy byla zřejmě postavena pouze loď a dostavba s chórem proběhla až kolem roku 1730 z odkazu Roziny Widomusové. Manželé Widomusovi jsou v kostele pochováni a v hlavní lodi na straně epištolní jsou v kameni vytesány podoby ...
Velká kniha o Místku (1929), 31.8. 2004

61-62 Ostravsko