Klášter postavil řád Milosrdných bratří v l. 1662-1668. R. 1968 byl postaven chrám sv. Augustina (r. 1673 přistavěny věže; r. 1873 zvýšeny). V l. 1890-92 proběhla velká přestavba konventu a nemocnice. R. 1931 byla přistavěna nová nemocnice. R. 1948 znárodnění budov. Dodnes slouží jako nemocnice.
Graficke pismenko Komplex konventu Milosrdných bratři a špitálu Milosrdných bratří se nachází v trojúhelníku, který svírá silnice do Břeclavi a do Lednice. Budovy konventu jsou jednopatrové ve tvaru obdélníka se dvorem uprostřed a kostelem sv. Augustina v jihozápadním nároží. Špitál slouží dodnes jako nemocnice.

historie

Jedním z nestarších konventů na území střední Evropy, jehož hlavní náplní byla léčba nemocných, je valtický konvent Milosrdných bratří. Do Valtic příslušníky konventu přivedl Karel I. z Lichtenštejna (1569 – 1627), který byl v té době „hlavou rodu“. V roce 1605 přišel do Valtic řádový kněz a lékař P. Jan Baptista Savonantius de Cassinetti (spíše známý pod jménem Jan Křtitel Cassinetti ) s několika členy řádu a získali do správy kapli sv.

6.7. 2005
    Řád milosrdných bratři.
    Řád Milosrdných bratří svatého Jana z Boha (Ordo Hospitalarius S. Ioannis de Deo), byl založen r. 1537 ve španělské Granadě. Schválen byl papežem Piem V. roku 1572. Jan z Boha vlastním jménem Joao Cidade Duarte (španělsky Juan Ciudad) žil v letech 1495 – 1550. Byl znám ve španělské Granadě. Stal se jakýmsi průkopníkem principů rozdělování nemocných podle charakteru a potřeb jejich onemocnění, snažil se poskytnout každému nemocnému jeho vlastní

klášter
     Břeclav  (BV)