Barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie byl postaven v l. 1770-1776, na místě starého zbořeného kostela. Autorem plánů k novému kostelu byl stavitel Jakub Pánek. V roce 1870 byla přistavěna kaple a roku 1906 sakristie. Hlavní oltář zdobí obraz od malíře Jana Dallingera z roku 1776.
Čelo kostela od náměstí
© Roman Řezáč 08/2004
Graficke pismenko Kostel je kulturní památkou a stojí jen několik kroků od náměstí. Vedle něj se nachází také tzv.starý hřbitov, který je však nepřístupný. Byl zrušen 1893.

historie

Barokní kostel byl postaven v letech 1770-1776, na místě starého zbořeného kostela, jehož podoba zůstala dodnes neznámá. Autorem plánů k novému kostelu byl stavitel Jakub Pánek, byly vypracovány z iniciativy tehdejšího děkana Jana Leopolda Mosbendera. V roce 1870 byla přistavěna kaple a roku 1906 sakristie. Hlavní oltář zdobí obraz od malíře Jana Dallingera z roku 1776.