Poprvé jsou Hoštice připomínány ve jménu Viléma z Hoštic, ve 13. století. Dominantou obce je Kostel Narození Panny Marie z roku 1593. Dále je zde zámek, postavený v 17. století, patrně na místě původního sídla. Zajímavý je židovský hřbitov ze 17. století, který se nachází za obcí.
Filmový zámek Slunce, seno... v Hošticích
© Roman Řezáč 07/2004
Graficke pismenko Hoštice u Volyně jsou známé především díky natáčení slavné filmové trilogie Slunce, seno... I když od natáčení již uběhlo mnoho let, obec je stále hojně navštěvovaná a každý den ji prohlíží desítky turistů. Přesto, že tvář známé vesnice se již částečně změnila, je stále zajímavé srovnat filmové záběry se skutečností.

historie

Poprvé jsou Hoštice připomínány ve jménu Viléma z Hoštic, ve 13.století. Dominantou obce je Kostel Narození Panny Marie z roku 1593, na hřbitově u něj je hrob legendy české country Michala Tučného. Dále zámek, který je znám z natáčení filmu a dnes je nepřístupný. Byl postaven v 17.století, patrně na místě původního sídla. A také židovský hřbitov ze 17.století, který se nachází za obcí, na cestě směrem na Strunkovice.

Notice: Array to string conversion in /var/www/hrady/https/index_mista_oid.php on line 425