Zřícenina gotického a barokně přestavěbého kostela se nachází cca 100 m od kolínského nádraží. Chrám byl založen koncem 13. století, 17. 4. 1945 zasažen pumou. Od té doby v troskách.
Smutně krásné ruiny zapomenutého chrámu.
Graficke pismenko Zřícenina románského,později goticky přestavěbého kostela se nachází v centru Kolína zhruba 300 m od nádraží. Kostel byl založen r. 1292. Po bombardování města v roce 1945 se nachází ve zříceninách.
16.5. 2004

turistické

Podle údajů místního archivu je vznik kostela veden skutečně někdy koncem 13. století, rok 1292 však nikdy nebyl prokázán. V jádru gotická stavba vyrostla při dnes již zaniklé vsi Hroby. Do vzhledu chrámu (nesprávně uváděného také jako „hornický“) posléze zasáhla i doba barokní. V počátku 20. století byl v nedobrém stavu, v 30. letech tak podstoupil důkladnou rekonstrukci. Do jeho osudu však krutě zasáhla druhá světová válka – na jejím samém