Moje místa 0
V renesanční zámek byla v 80. letech 16. století pravděpodobně Havlem Kurovským z Vrchlabí přestavěna starší tvrz. Začátkem 19. století byly na zámku provedeny rozsáhlé stavební úpravy v klasicistním slohu a získal dnešní podobu.
Kvasice-zámek
Pohled na průčelí zámku ze zámeckého parku
Graficke pismenko Pověst klade vznik Kvasic do doby, kdy u nás sídlili Kvádové, po nichž prý měly jméno. Tuto nepodloženou domněnku zapsal do svých rukopisných Annalecta Quasiciana farář Matouš Moritz, který v Kvasicích působil v 1. 1744 – 1782. Historicky jsou však Kvasice doloženy teprve v r. 1248, kdy je vlastnil Ondřej z Kvasic a v r. 1269 Milota z Kvasic, oba z rodu Benešoviců, kteří zdejší zboží drželi téměř 200 let a jejichž erbu (zavinutá střela) obce užívala ve svém znaku. V r. 1434 předala tvrz s panstvím Anna z Benešova Janu Kuželovi ze Žeravic. Od té doby vlastnili tvrz Kuželové a od r. 1511 Šternberkové. Po požáru v r. 1514 ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 12.5. 2004

rakouský herec Friedrich von Thun
    Na zámku v Kvasicích se narodil 30.6.1942 známý rakouský herec Friedrich von Thun (celé jeho jméno zní Friedrich Ernst Peter Paul Maria hrabě Thun-Hohenstein). U nás je především známý ze seriálu "Náhrdelník" (pražský nakladatel Ferdinand von Bruckner). Jeho syn Max Thun-Hohenstein je také herec. Pochází z významné šlechtické rodiny Thun-Hohensteinů, která vlastnila obrovský pozemkový majetek v Čechách a na Moravě. O významu rodu více

FDb.cz, Jaroslav Špiroch , 22.2. 2017